Как да започнем уикенда ? В добра компания, разбира се 🙂
Този петък Ви представяме в нашата съвместна рубрика с @goodlife.bg – „Friday Food and Wine“ най-емблематичното вино на Гюстав Лоренц от Елзас – Ризлинг Гран Крю Алтенберг.
Четири поредни години това вино е отличено с престижните 97 или 98 точки в Decanter World Wine Awards и единственото бяло вино от Елзас с платинен медал за реколта 2017 и BEST in SHOW за реколта 2019 (само 50 вина от цял свят са отличени).
Ризлинг Гран Крю Алтенберг има наситен яркозлатист жълт цвят, а деликатните му цитрусови аромати постепенно преминават в богата палитра от екзотични плодове, дюля и кореноплодни. Неговите изявените минерални нотки правят небцето още по-богато и добре балансирано, с дълъг и солен финал.Това изключително вино е прекрасен спътник на богати есенни ястия, съчетаващи крехки меса и типичните за сезона тиква и кореноплодни, гъби, трюфел и силни сирена.
Подобна е и рецептата, с която нашите приятели от @goodlife.bg го съчетаха – крехко телешко с пармезанова коричка, крем от тиква, мачкани картофи с трюфелова паста и печена тиква.
Ако сте ентусиазирани да приготвите тази вкуснотия за Вас и Вашите близки този уикенд, ето и рецептата:
Телешко с тиква, картофи, трюфел и кейл | Goodlife
А за доброто съчетание, ние в La Cave du Moulin сме както винаги насреща:
- На ул. Солунска 33 или
- На www.moulin.bg