Weekend Bubbles

Weekend Bubbles

Е, хайде да се видим! Този уикенд или всеки следващ през настъпващите месеци, Ви приканваме на очарователни срещи с нашия пъстър и пенлив свят. Ще Ви хареса, уют, цветя, тихи френски шансони и всяка чаша пенливо удоволствие ще бъде с 20% отстъпка. Бланкет, Креман и Шампан, а защо не и Пет-Нат. Изборът ще бъде Ваш! […]

Майсторски клас с Eric GEORGE и Champagne Collet

Майсторски клас с Eric GEORGE и Champagne Collet

Люлка на най-известният район в света и история назад във времето, свързана с вековния стремеж на винопроизводителите му да получат признание и свобода – това е Grand Cru Aÿ , сърцето на Шампан. И точно там, в резултат на борбата за независимост в Шампан, в началото на миналия век се ражда най-старият съюз от независими […]

Какво е месецът на Божоле при нас ?

Какво е месецът на Божоле при нас ?

Празнуване на елегантността, финеса и класата на едни великолепни вина – CRUS DU BEAUJOLAIS ! И за да е пълен празникът, Ви каним на страхотни дегустации и то в два дни: на 19-ти и 20-ти Ноември. Ще опитаме заедно прекрасни вина, ще се запознаем с историята на винопроизводителите и тяхната страст. За Вас селектирахме : […]

Weekend Bubbles

Weekend Bubbles

Пак е лято! Жарещо слънце, изобилие от цветове, миризма на окосена трева, топъл дъжд или прохладен вечерен вятър, мечтано пътешествие, възможност да се гмурнеш в дълбоката вода, плисък на морските вълни и весела глъч на децата на плажа, непрочетената книга, онази – хубавата рокля и невероятно красива шапка с широка периферия, свобода.…. Големият град, забавил […]

Зелена яхния с агнешко и лимец

Зелена яхния с агнешко и лимец

Пролетта е тук! Всичко е зелено, свежо и пъстро. В това пролетно издание на рубриката Friday Food and Wine, която правим съвместно с нашите приятели от Goodlife, представяме една рецепта от предстоящата им книга „Храна за щастие“ – Зелена яхния с агнешко и лимец. Въпреки, че това ястие би подхождало прекрасно с нежно червено вино, ние от Ла Кав […]

Агнешки джолан с пюре от целина и аспержи с грах в масло

Агнешки джолан с пюре от целина и аспержи с грах в масло

Великден наближава! И за това пролетното издание на рубриката Friday Food and Wine, която правим съвместно с нашите приятели от Goodlife, представяме една рецепта от предстоящата им книга „Храна за щастие“, която е изключително подходяща за настъпващите празници. Рецептата е агнешки джолан су вид, пюре от целина и картофи и конфитирани аспержи с грах, която се съчетава чудесно с […]

ВРЕМЕ ЗА ПРИЯТЕЛИ ! – С ФРЕД И КЛЕР ОТ DOMAINE DE L’ECU

ВРЕМЕ ЗА ПРИЯТЕЛИ ! – С ФРЕД И КЛЕР ОТ DOMAINE DE L’ECU

Domaine de l’Ecu – те са заразяващи, страстни и дръзки, неуморни и обичащи. Те са визионери и истински пионери в Света на виното, в Света на биодинамиката и космокултурата. Фред, Клер и техният екип са туптящото сърце на всички онези смели vignerons, които споделят страстта и вярата, че бъдещето на великите вина е само със […]

ВРЕМЕ Е!

Claire & Fred Niger

Във време, когато съвременната енология триумфира, ние често сме склонни да забравяме, че страхотното вино се създава преди всичко в лозето: обработка на почвата, контролирани добиви, разпръскване, ръчно бране и уважение към биотопа. „Ние се отказахме от всякакви технологични хитрости в избата, за да скъсаме с движението за стандартизация на вината и да запазим връзката, […]

CLOS DU MONT OLIVET или „Възхвала на разнообразието“

CLOS DU MONT OLIVET или „Възхвала на разнообразието“.

Премиерно и ексклузивно за България! Историята ни връща в далечната 1547 г. с един конкретен лозов парцел наречен eminé, разположен в „ad montem oliveti“, но чак в началото на 20-ти век, семейство Sabon успяват да разкрият напълно красотата на това място.През 1932, Séraphin Sabon създава „Clos du Mont-Olivet”, което днес е истински оазис на удивителни […]

ВЕРТИКАЛНА ДЕГУСТАЦИЯ “DUO PAR CAROLINE FREY”

ВЕРТИКАЛНА ДЕГУСТАЦИЯ DUO PAR CAROLINE FREY

Един двоен ритуал, един живот на идване и заминаване, едно смесване на сюжети, както е било в миналото…, преди появата на винените обозначения за произход… Завръщаме се към една отдавна забравена традиция, към една невероятна композиция с емблематичната Сира L’Hermitage „La Chapelle“ на Paul Jaboulet Aîné и прецизно асемблираните Каберне-Совиньон, Каберне Фран, Мерло и Пети-Вердо […]