Ален Мийа / Alain Milliat

Сокове & нектари

14.80 лв.

Бутилка: 1L Произход на плодовете: Испания Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
30.80 лв.58.00 лв.

Бутилка: 200ml / 750ml Произход на плодовете: Джинджифил от Източен Мадагаскар Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
35.00 лв.75.00 лв.

Бутилка: 200ml / 750ml Произход на плодовете: Юзу от планините на о-в Кюшу, Япония Производител: Alain Milliat

26.50 лв.

Бутилка: 750ml Произход на плодовете: Франция Производител: Alain Milliat

26.50 лв.

Бутилка: 750ml Произход на плодовете: единични парцели лозя от района на Нант, Франция Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
10.80 лв.20.00 лв.

Бутилка: 330ml / 1L Произход на плодовете: Gaillac, Франция Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
10.80 лв.20.00 лв.

Бутилка: 330ml / 1L Произход на плодовете: Gaillac, Франция Производител: Alain Milliat

Конфитюри

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
1.80 лв.26.00 лв.

Буркан: 28g / 680g Произход на плодовете: Източна Европа Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
1.80 лв.16.50 лв.

Буркан: 28g / 300g Произход на плодовете: Испания Производител: Alain Milliat

1.80 лв.

Буркан: 28g Произход на плодовете: Бургундия, Франция Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
12.00 лв.20.00 лв.

Буркан: 300g / 680g Произход на плодовете: Долината на Рона, Франция Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
1.80 лв.20.00 лв.

Буркан: 28g / 300g / 680g Произход на плодовете: Източна Европа Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
1.80 лв.14.50 лв.

Буркан: 28g / 300g Произход на плодовете: Мароко Производител: Alain Milliat

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page Quick View
1.80 лв.14.50 лв.

Буркан: 28g / 300g Произход на плодовете: Източна Европа Производител: Alain Milliat

Alain Milliat Logo

От 25 години Ален Мийа превръща историите на свежи и първокачествени плодове в сокове, нектари и сладка, предлагайки автентични и уникални дегустационни преживявания. Плодовете са внимателно подбрани и обработени в неговата ферма-работилница във Валонс, Франция.

Историята започва преди 25 години

Ален Мийа / Alain Milliat

  • През 1983 г. Ален Мийа поема семейната ферма в Orliénas в района на Лион, Франция. Възстановява я и създава нови овощни градини.
  • През 1997 г. той изработва сокове и нектари, които са уникални по цвят, текстура и ароматна свежест. Предлага дегустация на шест вкуса на 60 сомелиери от престижната асоциация 5-звездни хотели и ресторанти Relais & Châteaux.Те веднага приемат продуктите и марката.Историята на първокласния бранд Ален Мийа започва.
  • Марката вече присъства в най-престижните заведения в повече от петдесет страни.
  • Произведено във Франция: работилницата на Ален Мийа се намира във Валонс във Франция, където плодовете се обработват с най-голяма прецизност, за да се улови същността на всеки плод.

Удоволствието от дегустацията

  • Ален възвеличава плодовете в своите напитки с искрено желание да предложи момент на удоволствие с всяка дегустация. Не случайно, описанието на неговите продукти, които присъстват в менютата в най-престижните хотели, ресторанти и барове е „juices des degustation”. Използват се само най-добрите плодове, събрани в пика на тяхната зрялост, за да се гарантира най-доброто ароматно изживяване.
  • 3 разфасовки, подходящи за различни цели:
    – 200 ml: за хотелски мини барове, ресторанти и барове
    – 330 ml: за менюта в ресторанти и барове, гурме
    – 1 L: за закуска в хотели, коктейли, за споделяне у дома
  • Емблематична и елегантна стъклена бутилка.
  • 38 едносортови плодови сока и нектари
  • 4 едносортови гроздови сока: Мерло, Совиньон, Шардоне, Каберне Розе
  • 2 едносортови пенливи гроздови сока: Пенлив Мускадел и Гаме

 

Сладка и подправки

  • 10 вкуса сладко в буркани по 28 грама.
  • 3 вкуса сладко в буркани по 680 г (и 300 г в процес на разработване)
  • Високо плодово съдържание: 55%
  • 1 мед, 1 лешников и млечен крем.
  • 4 подправки: кетчуп, горчица, стара зърнеста горчица и майонеза
  • Подходящи за: закуска, брънч, обяд, следобеден чай, вечеря.

Отговорно производство

  • Половината от използваните плодове се отглеждат във Франция и се полагат усилия да се закупуват от местни производители, разположени близо до работилницата на Ален Мийа. В този случай се използват само сурови и свежи плодове.
  • Екзотичните плодове никога не се транспортират по въздух, тъй като въглеродният отпечатък ще бъде неоправдан. Соковете и пулпите се извличат и замразяват в района на производство, следвайки стриктния контрол на Ален за сортове и зрялост. Този подход дава възможност плодовете да се обработват в идеалния момент и спомага за развитието на местната икономика.
  • Използваните бутилки са от 70% рециклирано стъкло.
  • Всички рециклируеми отпадъци се сортират (картон, стъкло, пластмаса, дърво, алуминий, органичен материал) и рециклират.
  • Намалени са консумацията на вода и използването на химикали.
  • След споразумение, подписано с агломерационната общност на Валонс, водата, освободена от предприятието, се изследва два пъти месечно.
  • За обработването на плодовете се използва най-съвременна технология, за да се преработят по най-добрия начин и с изключителна прецизност за улавяне на същността на всеки плод, без да се излага на въздух или окисление.
  • Уникалната свежест, вкусове и аромати (както и дългия срок на годност преди отваряне) се гарантират от иновативен подход – кратка и бърза пастьоризация при значително по ниска температура (при 93°, вместо 1O3° в индустрията), което същевременно не позволява сваряване на плодовете.