Сокове & нектари
Конфитюри
От 25 години Ален Мийа превръща историите на свежи и първокачествени плодове в сокове, нектари и сладка, предлагайки автентични и уникални дегустационни преживявания. Плодовете са внимателно подбрани и обработени в неговата ферма-работилница във Валонс, Франция.
Историята започва преди 25 години
- През 1983 г. Ален Мийа поема семейната ферма в Orliénas в района на Лион, Франция. Възстановява я и създава нови овощни градини.
- През 1997 г. той изработва сокове и нектари, които са уникални по цвят, текстура и ароматна свежест. Предлага дегустация на шест вкуса на 60 сомелиери от престижната асоциация 5-звездни хотели и ресторанти Relais & Châteaux.Те веднага приемат продуктите и марката.Историята на първокласния бранд Ален Мийа започва.
- Марката вече присъства в най-престижните заведения в повече от петдесет страни.
- Произведено във Франция: работилницата на Ален Мийа се намира във Валонс във Франция, където плодовете се обработват с най-голяма прецизност, за да се улови същността на всеки плод.
Удоволствието от дегустацията
- Ален възвеличава плодовете в своите напитки с искрено желание да предложи момент на удоволствие с всяка дегустация. Не случайно, описанието на неговите продукти, които присъстват в менютата в най-престижните хотели, ресторанти и барове е „juices des degustation”. Използват се само най-добрите плодове, събрани в пика на тяхната зрялост, за да се гарантира най-доброто ароматно изживяване.
- 3 разфасовки, подходящи за различни цели:
– 200 ml: за хотелски мини барове, ресторанти и барове
– 330 ml: за менюта в ресторанти и барове, гурме
– 1 L: за закуска в хотели, коктейли, за споделяне у дома - Емблематична и елегантна стъклена бутилка.
- 38 едносортови плодови сока и нектари
- 4 едносортови гроздови сока: Мерло, Совиньон, Шардоне, Каберне Розе
- 2 едносортови пенливи гроздови сока: Пенлив Мускадел и Гаме
Сладка и подправки
- 10 вкуса сладко в буркани по 28 грама.
- 3 вкуса сладко в буркани по 680 г (и 300 г в процес на разработване)
- Високо плодово съдържание: 55%
- 1 мед, 1 лешников и млечен крем.
- 4 подправки: кетчуп, горчица, стара зърнеста горчица и майонеза
- Подходящи за: закуска, брънч, обяд, следобеден чай, вечеря.
Отговорно производство
- Половината от използваните плодове се отглеждат във Франция и се полагат усилия да се закупуват от местни производители, разположени близо до работилницата на Ален Мийа. В този случай се използват само сурови и свежи плодове.
- Екзотичните плодове никога не се транспортират по въздух, тъй като въглеродният отпечатък ще бъде неоправдан. Соковете и пулпите се извличат и замразяват в района на производство, следвайки стриктния контрол на Ален за сортове и зрялост. Този подход дава възможност плодовете да се обработват в идеалния момент и спомага за развитието на местната икономика.
- Използваните бутилки са от 70% рециклирано стъкло.
- Всички рециклируеми отпадъци се сортират (картон, стъкло, пластмаса, дърво, алуминий, органичен материал) и рециклират.
- Намалени са консумацията на вода и използването на химикали.
- След споразумение, подписано с агломерационната общност на Валонс, водата, освободена от предприятието, се изследва два пъти месечно.
- За обработването на плодовете се използва най-съвременна технология, за да се преработят по най-добрия начин и с изключителна прецизност за улавяне на същността на всеки плод, без да се излага на въздух или окисление.
- Уникалната свежест, вкусове и аромати (както и дългия срок на годност преди отваряне) се гарантират от иновативен подход – кратка и бърза пастьоризация при значително по ниска температура (при 93°, вместо 1O3° в индустрията), което същевременно не позволява сваряване на плодовете.