Вино и храна

(втора част) В продължение на темата за комбиниране на вино с храна, ще акцентираме на прекрасните розе вина, техните вариации и подходящи храни. Това, което поставя розето в гастрономичната лига е , че то може да си партнира перфектно с много и различени видове храна. Кулинарният свят знае, че именно тази категория вина са с […]

in bubbles…

Каним ви в четвъртък /15.07./, заедно с Craft да опитаме 5 пенливи вина – 3 вида Креман от Алзас, Креман от Бургундия и Шампанско. Дегустацията е възможна по всяко време между 13.00 и 22.00 ч. на 15 юли и не е обвързана с конкретен час. Цената на дегустационния пакет е 35 лева, в него са […]

Изящните балончета на френските кремани

Любовта ни към Франция и изключителните пенливи вина, създадени там ни вдъхнови да Ви запознаем с прекрасните френски Кремани – естествено пенливи вина, които са създадени по традиционния и древен метод, но не са от района на Шампан. За да направим Вашата емоция незабравима, ние избрахме да Ви преведем от колоритния Елзас, през Бургундия до […]

Вкусовете на Прованс и Окситания

🥂 На 30 юни Moulin и ресторант Bistrello ви канят на специална вечеря, вдъхновена от колорита и разнообразието на френското Средиземноморие и богатството на Пиринеите. Ресторант Bistrello и шеф Валери Русанов създадоха специално авторско меню, с което ще ви потопят в традиционните за Южна Франция вкусове, които ще бъдат съчетани с автентични регионални вина от […]

ТАЙНИЯТ САНДЪК на розовите перли

Мечтаете ли за едно незабравимо лято с чаша прохладно френско розе? Предстои ни едно пътешествие в района на „розовите перли“ . Елате да открехнем заедно „Тайният сандък“ на Южна Франция, в който сами ще изберете Вашето розово вдъхновение. Вие избирате, ние представяме! С внимание селектирахме едни от най-добрите розета на Южна Франция.Ще представим възможността на […]

Вино и храна

( първа част) Какво по-голямо удоволствие от това, да се насладите на вкусно ястие и чаша хубаво вино? За французите това е начин на живот J В най-добрия случай, добре подбраното вино ще подобри вкуса и текстурата на ястието и ще подсили фините вкусове от, които иначе могат да останат незабелязани. Трябва да знаете, че […]

Белите сортове на Южна Франция

Знаете ли къде във Франция можете да намерите най-голямото разнообразие от сортове, както и богата палитра от комбинации между тях? Заповядайте в нашия Ла Кав, за да Ви разведем из лозята на Южна Франция и да опитате емблематичните за района сортове – Пикпул де Пине, Марсан, Русан, Бурбулен, Гренаш Блан… Ще се радваме да се […]

Темпериране на вино и защо е толкова важно как го поднасяме

Случвало ли ви се е, да останете разочаровани от поднесена чаша от вашето любимо вино? Много вероятно е да е било с неподходяща температура и така вкусът му да е бил провален. Правилната температура за съхранение и поднасяне е изключително важна, за да бъдат изведени различни характеристики от едно вино. Ако бутилката вино е била […]

Пенливо вино – методи и сортове

Пенливото вино има свои верни почитатели в цял Свят. Франция, Италия, Испания и Англия имат дълга традиция и са развили разнообразие по отношение на сортовете и начина на производство на пенливото вино.    Най-популярното пенливо вино до степен, до която терминът е станал заместващ на вината с „балончета“  като цяло в съзнанието на широката публика, […]

Опитайте ризото с гъби, трюфели и бяло вино Кот дю Рон Жигонян

Гъби, мащерка и трюфел са съставки, чиято „майка“ е гората, и комбинацията с първокласен пармезан правят ястието неустоимо, но и много „жадно“ за прекрасно вино. Билковите, горски аромати на Кот дьо Рон Блан от Шато Жигонян, са прекрасно съчетание с това ризото. Комбинацията от сортове Марсан, Русан, Клерет, обогатени с изявените аромати на типичния лаймстоун […]