Пенливото вино има свои верни почитатели в цял Свят. Франция, Италия, Испания и Англия имат дълга традиция и са развили разнообразие по отношение на сортовете и начина на производство на пенливото вино. Най-популярното пенливо вино до степен, до която терминът е станал заместващ на вината с „балончета“ като цяло в съзнанието на широката публика, […]
Гъби, мащерка и трюфел са съставки, чиято „майка“ е гората, и комбинацията с първокласен пармезан правят ястието неустоимо, но и много „жадно“ за прекрасно вино. Билковите, горски аромати на Кот дьо Рон Блан от Шато Жигонян, са прекрасно съчетание с това ризото. Комбинацията от сортове Марсан, Русан, Клерет, обогатени с изявените аромати на типичния лаймстоун […]
Често, когато си представим прекрасно и свежо говеждо, трюфел и пармезан, бихме го съчетали лесно с червено вино. Да, разбира се, че то е подходящо, но ако предпочитаме да се насладим на нещо по-свежо, което да „отмива“ небцето, без да губи своята идентичност с охота бихме препоръчали – розе от Бандол. Характерът на този изключителен […]
Заповядайте на French 75 и Bistrot L’Etranger на КвАРТал фестивал да се забавляваме заедно под звуците на красива музика и с чаша първокласно вино. За пета поредна година на Фестивала в нашия квАРТал ще ви покажем най-добрите кулинарни и винени шедьоври, богато гарнирани със забавна програма. Почитателите на френския разкош ще могат да опитат първото […]
Новото неустоимо кулинарно предложение, подходящо за вино е вече тук. Заедно с Вероника Йончева от Goodlife ви представяме леката и много вкусна салата с аспержи и билков сос. В блендер сложете аншоа, обелени скилидки чесън, лимонов сок и едро нарязаните лук, копър и магданоз.Смелете за кратко и добавете майонеза и киселото мляко. Посолете и подправете […]
Колкото и французи от Юга да попитаме „Кое е най-подходящото вино за аспержи?“ ще ни отговорят: „Оооо Муска Пти Гра… биан сюр“. Много често и най-вече в краткия сезон на аспержите опитваме различни комбинации, които щедро съчетаваме с подходящото вино. Сега се наслаждаваме на предизвикателството, заедно с нашите приятели от Goodlife и съчетаваме техните вкусни шедьоври с прекрасни […]
Шеф Антонио Иванов представи „ризото“ от леща белуга, с аспержи, сфери от крокмач и чипс от киноа. А честта да опита ястието имаше Кристиян Йончев. Вижте с какви впечатления остана той след срещата с изискания вкус и професионализма, в лицето на шеф Иванов. „Бях щастлив да се запозная с Антонио и да бъда първият, който […]
Аспержите – тези прекрасни и специални зеленчуци, които заслужено имат репутацията на aристократи, са любопитно предизвикателство за съчетание с различни вина. Именно по тази причина аспержите вдъхновяват много любители и професионални готвачи за идеалното и фино комбиниране с палитра от бели вина в зависимост от начина им на приготвяне. Ако в сезона на аспержите (бели или […]
На международния ден на розето, който се чества на 26 юни, престижното издание за вина Decanter препоръча най-добрите 20 първокласни бутилки розе за горещите летни дни.Популярността на розето не отслабва, любителите на розовото вино стават все повече, а доказателството за това са над 4, 5 милиона снимки в Instagram с #rosé. НАЙ-ДОБРИТЕ РОЗЕТА НА МУЛЕН […]
Мечтаете ли си вече за Прованс, море, лавандули и…розе? А знаете ли, че регионът на Южна Франция може да предложи много повече от това, особено във винено отношение? Кога? 08.07.2020 Четвъртък, 18:30-20:30Къде? Градината на Скара Бар 1, паркът Заимов В уютната градина на Скара Бар 1 ще Ви разведем из Южна Франция, ще Ви разкажем […]