Дегустация:
Цветът е ярък с кехлибарени оттенъци. Интензивни аромати на бели цветя и плодове. Нотки на препечена филийка и костилкови плодове. Добра минералност, баланс и дълбочина в небцето.
Винификация:
При контрол на температурата 12° – 14°C. Ферментация – 25% в нови дъбови бъчви, 75% в иноксови контейнери. Отлежаване върху финни утайки – 6 месеца.
Подходящи храни: Перфектно съчетание с плътни риби, морски скат с масло, салата с козе сирене, меки сирена.
Район: IGP Limoux (Лиму), Languedoc
Температура на сервиране: 8-10 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.