Дегустация:
Много бледожълт и кристален цвят. Плодов нос, изразяващ аромати на бели месести плодове, круша и бяла праскова. Жизненост в небцето с хубава закръгленост в средата, която се изразява върху флорални нотки и акация. Финалът завършва с минерални нотки, креда на прах.
Винификация:
100% БИОДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. Лозята в Hermitage и Crozes Hermitage са изцяло сертифицирани като биодинамични от 2017 г. 100% ръчен гроздобер в малки касетки. Накисване на цели гроздове. След утаяване, ферментация в бетонни яйца и дъбови бъчви, (15% нови). Процес на стареене върху фини утайки в същите контейнери.
Тероар / Лозя:
Тези лозя се простират на около 7 ха и се намират в ниски тераси от камъчета от алувиален произход. Почвата е съставена главно от глина и варовик.
Район: AOP Crozes Hermitage / Долината на Рона
Температура на сервиране: 11 – 13°
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 15-20 години