Дегустация: Плътно и дълбоко вино, с нотки на червени плодове, черни череши и сливи. Небцето е наситено с елегантни танини, свежест и разкриващ се малко по-силен вкус на черни горски плодове. Тези характеристики са последвани от минерално усещане, придружено от дълъг, свеж и пикантен финал.
Винификация: Ръчен гроздобер. Селекция от 17 парцела. Винификацията на всеки парцел е съобразена с тероара и спецификите на лозята и се извършва поотделно. Една част ферментира в бетонови съдове, а останалата в дъбови бъчви. 90% от бленда отлежава в бетонни съдове, 10% в дъбови бъчви.
Тероар / Лозя: Почва с шисти и варовик. Много нисък добив – 18hl/ha. Югоизточни и северни склонове, които гарантират свежест и предпазват лозята от силното каталунско слънце.
Подходящи храни: Initial е много универсално вино по отношение на гастрономията. Идеално ще се съчетае с минималистични класически ястия като печено птиче месо и пролетни зеленчуци, но също така и с по-сложни вкусове, напр. телешки бъбреци със сос грейви и картофено пюре à-la Robuchon.
Район: AOP Maury SEC
Температура на сервиране: 13 – 14° C
Алкохолно съдържание: 15% vol
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.