Дегустация:
Носът е богат, интензивен, плодов (череша и касис) с дървесни нотки. Небцето е заоблено и щедро, с копринени танини и фина киселинност.
Винификация:
Гроздето се бере ръчно. Следва сортиране, смачкване и отделяне на дръжките.
Виното отлежава повече от година, в дъбови бъчви, 30 % от които нови. Използва се дъб от различни региони, основно от Bertranges.
Тероар / Лозя:
Единичен, исторически парцел (Монопол) Le Clos des Langres.
Почвата е от кафяв варовик.
Подходящи храни: Печено месо, агнешко, пържени зеленчуци, сирена
Район: Côte de Nuits-Villages, Bourgogne
Температура на сервиране: 14 – 16 °
Алкохолно съдържание: 14 %
Потенциал за отлежаване в бутилка: 15+