Повече информация за сулфитите във виното.
Дегустация: Изключително натурално вино с искрящ и бледожълт цвят. Изявени аромати на зелена ябълка и лайм. Вионието придава прекрасни нотки на сушени плодове, изразени в небцето, комбинирани с изключителна свежест. Дълъг и свеж финал със цитрусови нотки.
Винификация: Нощен гроздобер в края на Август. Предферметационна мацерация при 5°C за 12 часа. Ферментация, заедно с утайките в следващите 2 седмици – 10% в нови бургундски дъбови бъчви и 90% в инокс при контрол на температурата на 13°C. 25% от финалния бленд завършва с малолактична ферментация. Батонаж 3 пъти седмично за 3 месеца. БЕЗ ДОБАВЕНИ СУЛФИТИ!
Тероар: Почви с глина и пясък, осеян с дребни камъни. Лозята са 15 годишни с изложение изток/запад за максимална свежест. Нисък добив (37hl/ha).
Подходящи храни: Меки сирена, бели риби морски дарове. Тапаси, бели меса и птици, летни средиземноморски салати с ракообразни. Като аперитив или в комбинация с плодове.
Район: IGP Cotes Catalanes
Температура на сервиране: 10-11 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Без добавени сулфити – препоръчва се консумация в първите 2-3 години.
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка