Дегустация:
Бледорозов и искрящ цвят с нюанси на сьомга. Много свежи и плодови аромати, с нотки на пролетни цветя. Интензивни аромати на праскова и екзотични плодове. Прекрасен баланс, деликатна минералност и дълготрайна свежест във финала.
Винификация:
Изцяло ръчен гроздобер. Студено и кратко накисване с кожите на гроздето. Ферментация при контрол на температурата 10-12 ° С, последвана от малолактична ферментация за 1 месец. Леко пневматично пресоване и регулирана ферментация при 16 ° С на всеки сорт поотделно. Възраст на лозята – 60-80 години.
Подходящи храни: Прекрасно вино в комбинация с провансалски ястия, барбекю, рибни ястия, ракообразни. Подходящо и за свежо приготвено телешко и патешко месо.
Район: AOP BANDOL
Температура на сервиране: 11-13 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
ECOCERT контролира и удостоверява нашите продукти в съответствие с разпоредбите, приложими във Франция и Европа: Регламент (ЕО) № 834/2007