Дегустация:
Бледорозов и искрящ цвят. Много свежи и плодови аромати, с нотки на цветен прашец. Интензивни аромати на праскова и нектарина. Прекрасен баланс, деликатна минералност и дълготрайна свежест във финала.
Винификация:
Събиране на реколтата в края на август. Студено и кратко накисване с кожите на гроздето.
Леко пневматично пресоване и регулирана ферментация при 16 ° С на всеки сорт поотделно.
Подходящи храни: Прекрасно вино в комбинация с провансалски ястия, барбекю, свежа салата със скариди, меки сирена, паста, ризото с морски дарове, рибни ястия, ракообразни.
Район: AOP Côtes de Provence, CRU CLASSÉ
Температура на сервиране: 11-13 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.