Дегустация:
Красив и блед цвят със зеленикави и сламени отражения. Мощен и сложен нос с нотки на бели цветя (акация), нотки на виолетки, последвани от бяла праскова, кайсия и манго. В небцето – приятна атака с свежест и финес, но изпълнено с обем. Много дълъг завършек с флорални нотки, където откриваме ароматите на носа в цялата им сложност.
Винификация:
Ръчна или механично събрана реколта, в зависимост от парцелите. Студена мацерация за няколко дни. Деликатно пресоване, след кратката студена мацерация. Студено утаяване без излишък. Температура на винификация, контролирана около 18 °. Отлежаване върху утайки с редовен батонаж за няколко седмици. Бутилиране след избистряне. Виното се съхранява в бутилка, преди експедиция, минимум 3 месеца.
Тероар / Лозя:
Глинесто-варовикова почва, която почива на мергели и мраморови варовици, което й осигурява добър запас от вода в дълбочина. Тероара е на 130 метра надморска височина, на много лек склон, обърнат на югоизток.
Подходящи храни: Деликатни ястия с бели меса, риба и зеленчуци. Бели меса с фини кремообразни сосове. Аспержи със сос „холандес“. Идеално и за леки салати и аперитив.
Район: AOP Languedoc
Температура на сервиране: 10-12 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.