Дегустация:
Носът е интензивен и с аромат на червени плодове. Богато и комплексно тяло, копринено небце, с добре интегрирани танини и свежестта на Лоара, която отличава Пино Ноар от Сансер.
Винификация:
Органично лозарство
Ръчен гроздобер в контейнери по 50 кг. Сортиране на гроздето преди да бъде преместено в резервоари.
Винификация без сулфити или други добавки, изключителна грижа за гроздето. Мацерация в продължение на 3 седмици след преместване в резервоари. По време на алкохолната ферментация намесата е много малка – извършват се само няколко нежни изпомпвания.
Отлежаване в продължение на 18 месеца, от които 12 месеца в различни съдове: бетонни яйца и 500-литрови, и 228-литрови дъбови бъчви, без добавяне на сулфити. След 12 месеца виното се прелива и смесва (различните парцели), след което отлежава още 6 месеца в дъбови бъчви. Виното се бутилира без да се избистря или филтрира.
Тероар / Лозя:
Подбрани парцели около село Maimbray. Изложение: юг, югоизток. Почви: глинесто-варовикови с лек примес на желязо.
Площ: 3 ха
Добив: 50 hl/ха
Възраст на лозите: 30 години
Подходящи храни: Плато с колбаси, патешко, сьомга и риба Тон, червени и бели меса.
Район: AOP Sancerre, Loire
Температура на сервиране: 11-13°C
Алкохолно съдържание: 13°
Киселинност: 3.15 g/L
Захар: 0.20 g/L
Свободен SO2: 16 mg/L
Общ SO2: 36 mg/L
Броя в кашон: 6бр.
Цена за 1 бутилка.