Дегустация:
Пино Ноар от района на Лоара. Плодов и свеж вкус с лека танинова нотка. Тероарът на Морог, заедно с усилената работа, осигурява този красив израз, минералност и свежест. Комплексността е налице, благодарение на бленда от 3 различни парцела, разположени върху кимерджийски почви и твърд варовик. Прекрасно вино, което понякога трябва малко да отлежи, но удоволствието винаги е гарантирано.
Винификация:
Ферментация в продължение на 3 до 4 седмици в дървени резервоари. Естествена ферментация с местни дрожди. Незабавно смесване на самотока и пресования сок. Отлежаване в дървени резервоари.
Тероар / Лозя:
30-годишни лозя, които растат върху кимериджийски мергели и портландски варовик. Парцелите са с различно изложение. Площ: 5 хектара. Гъстотата на засаждане е около 7500 лози на хектар.
Подходящи храни: Ризото със сепия, телешко карпачо, киш Лорен, свинско къри, агнешки котлет….
Район: Menetou-Salon, Loire / Менету-Салон, Лоара
Температура на сервиране: 12-13°C
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7-10 години
Цена за 1 бутилка.