Дегустация:
Открийте ненадминатата елегантност на Grande Réserve! Изключително шампанско, резултат от фината комбинация от три сорта грозде, отглеждани със страст. Тази уникална композиция с 33% Мьоние, 33% Пино Ноар и 33% Шардоне, включително 28% резервни вина, създава перфектна хармония.
Потопете се в изискано сетивно изживяване, където първата минерална нотка деликатно се смесва с аромати на зрели плодове, подсилени от фин намек за жизненост. Grande Réserve cuvée въплъщава самата същност на отлежалото шампанско, симфония от вкусове, които ще събудят сетивата ви и ще подобрят всеки изключителен момент.
Винификация: 100% ръчен гроздобер в касети от 45кг. Пресоване след 6ч. Минимално сулфитиране – само 15% от сока – 2,5 cl/hl. Ферментация във вани с контролирана температура. Малолактична фермeнтация. Бутилиране на виното “Vin de Base” през Март, Април след годината на гроздобера. Вторична ферментация в бутилката – 36 месеца. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition maison Brut – само 6 g/L. Метод Jetting, без добавяне на SO2, преди поставяне на постоянния корк и запушване. Отлежаване след бутилиране минимум 5-6 месеца, преди продажба.
Dosage: 6 g/l, Extra-Brut/Продукция: 7000 бутилки
Тероар / Лозя:
Основно лаймстоун, в съчетание с почви, съдържащи повече мергели, пясък или глина.
Подходящи храни: Морски дарове, птиче месо, севиче от риба и миди, патица.
Район: AOC Champagne
Температура на сервиране: 6 – 8°
Алкохолно съдържание: 12 %
Потенциал за отлежаване в бутилка: 8-10 години след финалното бутилиране