Дегустация:
Най-чистият израз на тероара. Бленд от 7 парцела от най-високите склонове на апелацията. Местоположението (хладен, но слънчев климат) и почвата (кимериджийски мергели) придават на виното фин, чист нос с аромати на бели цветя и цитрусови плодове. Вкусът е подчертан и кристален, с отчетливо първоначално усещане за цитрусови плодове, последвано от солени и минерални нотки.
Винификация:
Органично лозарство с добавен домашен компост ( с тор от съседните ферми). Обработка на почвата и естествено затревяване между лозите. Ръчен гроздобер.
Директно пресоване на гроздето. Леко утаяване. Естествена (спонтанна) ферментация в резервоари от неръждаема стомана и дъбови бъчви (foudres, fûts), последвана от отлежаване с утайките.
Тероар / Лозя:
30-годишни лозя, които растат върху кимериджийски мергели, по хълмовете край Морог. Площ: 12 хектара. Гъстотата на засаждане е около 7500 лози на хектар.
Подходящи храни: Суши, морски дарове, аспержи със сос холандез, стриди, омар, скат с масло, пиле с къри, козе сирене от Лоара, Сен-Нектер
Район Menetou-Salon, Loire / Менету-Салон, Лоара
Температура на сервиране: 10-11°C
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7-10 години
Цена за 1 бутилка.