Зелена яхния с агнешко и лимец

Зелена яхния с агнешко и лимец

Пролетта е тук! Всичко е зелено, свежо и пъстро. В това пролетно издание на рубриката Friday Food and Wine, която правим съвместно с нашите приятели от Goodlife, представяме една рецепта от предстоящата им книга „Храна за щастие“ – Зелена яхния с агнешко и лимец.

Въпреки, че това ястие би подхождало прекрасно с нежно червено вино, ние от Ла Кав дю Мулен, опитахме, харесахме и решихме да комбинираме с най-еблематичното, богато и характерно за Рона Розе – Тавел Розе от Домейн дьо Ла Мордоре.

Района TAVEL, от който идва това богато, наситено и искрящо Розе се намира в Южна Рона и е единствения район във Франция, в който е разрешено производството изключително и само на Розе вина с неподражаем стил, класа и характер.

Богатите плодови и екзотични аромати на това комплексно вино ще се съчетаят прекрасно с нежното агнешко месо, подправено чудесно с пролетно билково изобилие.

Ако сте любители на вкусната храна, очаквайте скоро пълната рецепта.
А за доброто съчетание, ние в La Cave du Moulin сме както винаги насреща.