Агнешки джолан с пюре от целина и аспержи с грах в масло

Агнешки джолан с пюре от целина и аспержи с грах в масло

Великден наближава! И за това пролетното издание на рубриката Friday Food and Wine, която правим съвместно с нашите приятели от Goodlife, представяме една рецепта от предстоящата им книга „Храна за щастие“, която е изключително подходяща за настъпващите празници.

Рецептата е агнешки джолан су вид, пюре от целина и картофи и конфитирани аспержи с грах, която се съчетава чудесно с виното Дам Жан Руж на любимия ни Bergerie du Capucin. Това прекрасно, комплексно и в същото време свежо червено вино ще бъде идеалният „компаньон“ на това агнешко джоланче, гарнирано с толкова свежи и пролетни нотки.

Районът, в който е роден този бисер, е едно от само 5-те Крюта в Лангедок, Франция – Pic Saint Loup. Лозята са разположени в подножието на едноименния планински връх, който не само ги предпазва, но и допринася за големите температурни амплитуди, които са един от основните фактори за страхотни червени вина с прекрасна структура и свежест. Асемблирането на 3-те основни сорта за региона (Сира, Гренаш и Мурведр) създава усещане за прекрасно съчетание от плод, подправки и билки, добавени с приятна финална пикантност.

Ако сте любители на вкусната храна, можете да прочетете пълната рецепта тук.
А за доброто съчетание, ние в La Cave du Moulin сме както винаги насреща.


La Cave du Moulin - Празнично работно време!
04.05 (събота) – от 10.00ч. до 16.00ч.
05.05 (неделя) и 06.05 (понеделник) – почивни дни
 
Онлайн магазин www.moulin.bg
Всички поръчки ще бъдат приемани и обработвани на: 01.05 (сряда), 02.05 (четвъртък) и след 07.05 (вторник).
Доставки ще се извършват на: 01.05 (само за град София), 02.05, 03.05 и след 08.05 (сряда).

Благодарим за Вашето разбиране!

От Екипа на Мулен ООД
close-link