Великден наближава! И за това пролетното издание на рубриката Friday Food and Wine, която правим съвместно с нашите приятели от Goodlife, представяме една рецепта от предстоящата им книга „Храна за щастие“, която е изключително подходяща за настъпващите празници.
Рецептата е агнешки джолан су вид, пюре от целина и картофи и конфитирани аспержи с грах, която се съчетава чудесно с виното Дам Жан Руж на любимия ни Bergerie du Capucin. Това прекрасно, комплексно и в същото време свежо червено вино ще бъде идеалният „компаньон“ на това агнешко джоланче, гарнирано с толкова свежи и пролетни нотки.
Районът, в който е роден този бисер, е едно от само 5-те Крюта в Лангедок, Франция – Pic Saint Loup. Лозята са разположени в подножието на едноименния планински връх, който не само ги предпазва, но и допринася за големите температурни амплитуди, които са един от основните фактори за страхотни червени вина с прекрасна структура и свежест. Асемблирането на 3-те основни сорта за региона (Сира, Гренаш и Мурведр) създава усещане за прекрасно съчетание от плод, подправки и билки, добавени с приятна финална пикантност.
Ако сте любители на вкусната храна, можете да прочетете пълната рецепта тук.
А за доброто съчетание, ние в La Cave du Moulin сме както винаги насреща.