Новото неустоимо кулинарно предложение, подходящо за вино е вече тук. Заедно с Вероника Йончева от Goodlife ви представяме леката и много вкусна салата с аспержи и билков сос.
В блендер сложете аншоа, обелени скилидки чесън, лимонов сок и едро нарязаните лук, копър и магданоз.
Смелете за кратко и добавете майонеза и киселото мляко. Посолете и подправете с черен пипер. Смелете до получаването на гладък сос.
Отчупете дебелата част от стъблата на аспержите. В тиган загрейте зехтина и гответе аспержите 4-5 минути. Прехвърлете в чиния и поръсете със сол на люспи.
Овкусете салатите с малко зехтин и сол и разбъркайте внимателно.
В чиния за сервиране сложете от соса, поставете малко от салатата, няколко аспержи, разрязано яйце и колелца краставица.
Добавете няколко връхчета копър и поднесете с препечен хляб.
Най-доброто вино за тази прекрасна салата идва от долината на Лоара – Совиньон Блан Турен от Фамилия Гаяр.
Свежите цитрусови нотки и изявена минералност, характерна за вината от Лоара, ще завършат Вашето кулинарно изживяване.
Вижте цялата рецепта ТУК: